Nieuw JEPzine: Jongeren ondersteunen bij het ontwikkelen van een veerkrachtige identiteit

De meeste jongeren leggen de weg naar volwassenheid fysiek en mentaal goed af. Ze ontwikkelen een eigen, positieve en veerkrachtige identiteit. Maar sommige jongeren missen de zekerheden die voor velen vanzelfsprekend zijn. Daardoor kunnen ze zich van de samenleving afkeren in plaats van eraan deel te nemen. De kans bestaat dat ze zich laten meevoeren door criminaliteit of extreme idealen. Hoe kun je als professional jongeren tijdig en op de juiste manier benaderen en ondersteunen? Hierover gaat het nieuwe JEPzine: Jongeren ondersteunen bij het ontwikkelen van een veerkrachtige identiteit. 

Twee jongeren buiten, rug
Beeld: ©Platform JEP

In dit magazine lees je hoe je jongeren bewuster kunt helpen bij hun identiteitsontwikkeling en hoe positieve identiteitsontwikkeling een preventieve strategie is om onder andere radicalisering tegen te gaan. Want als jongeren zich thuis voelen in de samenleving en goed weten wie ze zijn en zullen ze minder vatbaar zijn voor radicale ideologieën. Ook lichten we een identiteitstraining voor jongeren uit en lees je meer over een toolbox die jongerenwerkers kan helpen in het gesprek met jongeren over hun identiteit. 

In 2023 is Platform JEP samengegaan met de ESS. Alle verhalen uit het JEPzine staan bij praktijkverhalen. Wil jij weten hoe je jongeren kunt ondersteunen bij het ontwikkelen van een veerkrachtige identiteit? Scroll door de praktijkverhalen