Online sessie: Aan de slag met de quickscan lokale preventie aanpak radicalisering

Hoe weet ik dat ik op de juiste weg zit bij de preventieve aanpak van radicalisering? Hoe weet ik welke elementen daarin succesvol zijn? En op welke wijze ik mijn aanpak het beste kan doorontwikkelen? Om gemeenten hiermee op weg te helpen is er de Toolkit Evidence Based Werken bij de preventie van radicalisering. De Toolkit biedt gemeenten en andere interventie uitvoerders kennis, checklists en formats om interventies die radicalisering tegengaan te evalueren.

Een van de onderdelen van de Toolkit is de quickscan lokale preventie aanpak. Hiermee kunt u uw huidige preventieve beleidsaanpak onder de loep nemen, doorontwikkelen op basis van trends en nieuwe inzichten, of een geheel nieuwe aanpak zo onderbouwd mogelijk opstellen. Benieuwd hoe deze quickscan u kan helpen bij het (verder) onderbouwen en ontwikkelen van uw preventieve radicaliseringaanpak? Schrijf u dan in voor de digitale sessie ‘Quickscan lokale preventie aanpak radicalisering’, op maandag 4 juli 9:30-11:00.

De inschijving is gesloten. 

Hoe de sessie eruit ziet

In de workshop gaan we interactief aan de slag met de quickscan. Daarbij staat uw eigen vraag en situatie centraal, evenals die van andere deelnemende gemeenteambtenaren. Zo kunt u met coaching van experts en collega’s uit het veld concrete en praktische toepasbare inzichten opdoen, waarmee u uw lokale aanpak kunt doorontwikkelen.