September: webinars Evidence Based Werken bij de preventie van radicalisering

De Toolkit Evidence Based Werken bij de preventie van radicalisering biedt gemeenten en andere interventie uitvoerders kennis, geleerde lessen, handige checklists en formats om interventies die radicalisering tegengaan te evalueren. Om u als gemeente te helpen bij het gebruik van de toolkit en bij het toepassen van evidence based werken bij de preventieve aanpak van radicalisering organiseren we op 10 en 28 september twee webinars.

Evidence Based Werken 415x177

U kunt kiezen uit:
1.    Introductiesessie: Evidence Based Werken bij de preventie van radicalisering (45 minuten)
2.    Workshop (basis): Zelf aan de slag met de Toolkit Evidence Based Werken (2 uur)

Aan de deelname van de sessies zijn geen kosten verbonden. Inschrijven kan via ess@minszw.nl. Geef daarbij duidelijk aan voor welke sessie(s) u zich aanmeldt.

1. Introductiesessie: Evidence Based Werken bij de preventie van radicalisering (60 minuten) op donderdag 10 september om 10:00 uur

In deze webinar staat de basis van het Evidence Based Werken en gebruik van de Toolkit centraal. We behandelen:
-    Wat Evidence Based Werken inhoudt;
-    Op welke manieren u zelf meer ‘evidence based’ aan de slag kunt in uw gemeente (o.a.: verschillende typen evaluaties);
-    Hoe u de toolkit daarbij kunt gebruiken.

2. Workshop (basis): Zelf aan de slag met de Toolkit Evidence Based Werken (2 uur) op maandag 28 september om 14:00 uur

In deze workshop krijgt u de basis mee van het Evidence Based Werken en het gebruik van de toolkit. Naast deze introductie gaat u praktisch aan de slag met een eigen evaluatievraag. In de workshop behandelen we:
-    Wat Evidence Based Werken inhoudt;
-    Op welke manieren u zelf meer ‘evidence based’ aan de slag kunt in uw gemeente;
-    Hoe u de toolkit daarbij kunt gebruiken.

Dit doen we aan de hand van uw eigen evaluatievraag. Na een introductie gaan we in kleine groepjes aan de slag, waar u met coaching van experts en collega’s van andere organisaties concrete en praktische toepasbare inzichten opdoet. Zo kunt u na de sessie direct van start met Evidence Based Werken binnen uw eigen organisatie.

Vragen of meer informatie?

Heeft u een vraag over dit bericht of wilt u meer informatie over de webinars? Neemt u dan contact met ons op via ess@minszw.nl. Of bel naar 070-333 45 55. Onze adviseurs staan u graag te woord.

Zie hier de introductievideo: