Samenwerking jongerenwerk en onderwijs noodzakelijk bij preventie radicalisering

Spanningen in de klas. Wij-zij-denken. Beginnende radicalisering. Jongerenwerkers kunnen scholen helpen om beter te begrijpen wat leerlingen bezighoudt. Deze samenwerking tussen jongerenwerk en onderwijs versterkt een positief klimaat in de school en is behulpzaam in het vroegtijdig signaleren van mogelijke problemen, waaronder radicalisering en polarisatie. Platform Jeugd preventie Extremisme en Polarisatie (JEP) brengt over dit thema een nieuw online magazine uit.

jongerenwerker, jongeren, buiten

Werkzame factoren

In het JEPzine komen onderwijs, jongerenwerk, gemeenten en onderzoekers aan het woord. Zij delen hun inspirerende praktijken en ideeën maar ook hun aarzelingen. Hoe organiseer je een goede samenwerking tussen jongerenwerk en onderwijs? Wat levert het op? Wanneer is het effectief? En wie financiert het? Daarnaast gaat het magazine in op de werkzame factoren voor samenwerking tussen onderwijs en jongerenwerk. 

Magazine online bekijken

Platform JEP ondersteunt professionals en vrijwilligers die met jongeren werken bij al hun vragen rond polarisatie, radicalisering en extremisme. Met het online magazine houdt Platform JEP professionals uit het sociaal domein, onderwijs en gemeenten op de hoogte van de nieuwste inzichten rondom het voorkomen en tegengaan van radicalisering en polarisatie onder jongeren. In 2023 is Platform JEP samengegaan met de ESS. Daarom zijn de magazines niet meer als magazine te bekijken. Kijk bij praktijkverhalen voor alle verhalen uit het magazine.