Lancering e-magazine Platform JEP: Aandachtsfunctionarissen radicalisering in het jeugddomein

Steeds meer organisaties in het jeugddomein hebben aandacht voor de preventie van radicalisering, polarisatie en extremisme. Een van de manieren voor organisaties om hier serieus mee aan de slag te gaan, is het werken met aandachtsfunctionarissen radicalisering. Dit zijn professionals met specifieke expertise op dit gebied. Platform JEP is in 2023 samengegaan met de ESS. 

JEPzine (415x217)

In dit eerste nummer gaat JEPzine in op de rollen, taken en verantwoordelijkheden van een aandachtsfunctionaris radicalisering. Zij zijn aanspreekpunt en vraagbaak voor hun collega’s. Een grote jeugdhulpinstelling geeft zeven lessen voor het werken met aandachtsfunctionarissen. Een aandachtsfunctionaris radicalisering vertelt hoe hij zijn rol vervult in de praktijk van de jeugdbescherming. Welke competenties een jeugdprofessional in huis moet hebben om een goede aandachtsfunctionaris radicalisering te zijn, zijn in kaart gebracht. En twee gemeenten vertellen hoe ze een lokaal netwerk van aandachtsfunctionarissen opzetten en onderhouden.

Dit magazine was eem eerste in een reeks van thematische magazines. Alle verhalen uit de JEPzines zijn bij de praktijkverhalen op deze website te lezen.