Hoe je als gemeente kunt werken aan veerkracht ter preventie van radicalisering onder jongeren

Bij het voorkomen van radicalisering en extremisme van jongeren ligt de nadruk nog vaak op een benadering die zich richt op risicofactoren. Wetenschappelijk onderzoek en ervaringen uit de praktijk laten daarentegen zien dat een benadering die zich richt op het versterken van beschermende en stimulerende factoren heel effectief kan zijn. Verschillende experts pleiten er dan ook voor om meer in te zetten op het versterken van veerkracht.

Voorkomen van radicalisering door vergroten van veerkracht

Maar hoe doe je dat binnen jouw gemeente? Met de publicatie 'Voorkomen van radicalisering door vergroten van veerkracht' heb je een overzicht in handen van de belangrijkste informatie over de ontwikkeling van beleid of het inzetten van interventies.

Wil je aan de slag met het versterken van veerkracht ter preventie van radicalisering in jouw gemeente en praat je hier graag over door? Neem dan contact op met ess@minszw.nl om een adviesgesprek in te plannen.