CONNECT: Een samenkomst rond sociale stabiliteit

Graag nodigen we je uit op donderdag 16 maart in de Werkspoortkathedraal in Utrecht voor de netwerkbijeenkomst CONNECT: Een samenkomst rond sociale stabiliteit. Samen met jou en andere betrokken professionals, ambtenaren en actieve burgers zullen we in gesprek gaan over hoe we gezamenlijk kunnen bouwen aan een weerbare en veerkrachtige samenleving. Elkaar ontmoeten en netwerken in een creatieve en dynamische setting die uitnodigt tot verbinding en die inspireert.

Programma

De bijeenkomst vindt plaats van 15:00 tot 21:00 uur en halverwege gaan we met elkaar aan tafel. Een moment om samen te eten, elkaar te ontmoeten en door te praten. Voor en na de maaltijd is er ruimte om deel te nemen aan verschillende sessies aan de hand van drie thema’s: mee denken, mee doen, mee maken. 

Het programma kan je op de dag zelf naar eigen behoefte en inzicht samenstellen. Zo kun je een minitraining volgen ‘in gesprek over extreme idealen’, deelnemen aan de workshop ‘Onder de motorkap’ over verschillende vormen van polarisatie, of in gesprek gaan met jongeren. Op het koffie- en theeplein heb je verrassende ontmoetingen en er is theater en expositiemateriaal dat uitnodigt tot reflectie of een goed gesprek. Ben je niet in de gelegenheid de hele bijeenkomst aanwezig te zijn, dan ben je ook van harte welkom om een deel van het programma te volgen.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: Bahram Sadeghi, programmamaker en debatleider, is facilitator van de bijeenkomst. Ayaan Abukar heeft een achtergrond als politicoloog en journalist. Ze werkt als hoofd programmering bij Amerpodia, een collectief van vier cultuurhuizen in Amsterdam dat bestaat uit de Rode Hoed, Felix Meritis, De Nieuwe Liefde en het Compagnietheater. Ayaan noemt zichzelf een ‘politieke junkie’ en is pleitbezorger van meer diversiteit en inclusie in de media. Mary Tupan-Wenno heeft meer dan dertig jaar ervaring met vraagstukken op het gebied van diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt en in het onderwijs, met een specifieke focus op etnische diversiteit. Zij gaat hier graag over in gesprek. Naast deze sprekers zullen ook Emine Uğur, Willeke Slingerland en Ozan Aydoğan aanwezig zijn. Nieuwsgierig naar het hele programma? Meer informatie over de sprekers, workshopleiders en het programma vind je op de website.

Kortom, even uit de waan van de dag en met nieuwe inzichten, inspiratie en een verrijkt netwerk naar huis!

Aanmelden

Aanmelden kan en deelname is volledig gratis! Je kunt je hier aanmelden voor de bijeenkomst. We willen je daarnaast vragen om iemand uit je eigen netwerk mee te nemen naar deze bijeenkomst. Wie moet er volgens jou zeker meepraten en meedenken over hoe we kunnen bouwen aan een weerbare en veerkrachtige samenleving? Stuur deze uitnodiging dan aan diegene door. LET OP: aanmelden is verplicht! 

De aanmelding is gesloten. 

Over ons

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) en Platform JEP in samenwerking met de gehele directie Samenleving & Integratie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.