Training ‘Omgaan met extreme idealen’ officieel overgedragen

Tien jaar geleden werd de training ‘Omgaan met extreme idealen’, afgekort OMEI, ontwikkeld.  De training draagt vanuit een pedagogisch perspectief bij aan een beter begrip van radicaliseringprocessen bij jongeren. Al meer dan 2.100 (eerstelijns)professionals volgden de afgelopen jaren de training via de ESS en Platform JEP. Om OMEI een plek te geven bij een trainingsspecialist is deze training nu officieel overgedragen aan het Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR).

De OMEI- training is geen onbekende voor het ROR, want het opleidingsinstituut heeft haar inmiddels al 28 keer uitgevoerd. Tot tevredenheid van de deelnemers: zij waardeerden de OMEI met een 8,1. De training is geschikt voor alle professionals die voor of met jongeren werken, zoals (jeugd)hulpverleners, maatschappelijk werkers, jeugdagenten, en medewerkers van lokale sociale teams. Met de overdracht is het trainingspalet van het ROR, dat tal van accenten en doelgroepen kent, weer iets completer.

Overdracht en samenwerking

De officiële overdracht van de OMEI-training is beklonken door het ESS afdelingshoofd Maarten van Boekel en waarnemend unitmanager van het ROR Lennart Kerssens. Naast de overdracht werd ook stilgestaan bij het 10-jarig bestaan van de OMEI. Met het ondertekenen van een intentieverklaring onderstrepen het ROR en ESS hun duurzame relatie naar de toekomst.

Meer informatie?

Wil je meer weten over OMEI? Of de training volgen? Alle informatie vind je voortaan bij het ROR: Omgaan met extreme idealen | Ons aanbod | Rijksopleidingsinstituut tegengaan Radicalisering (ROR).