Wat jij kunt doen om de veerkracht van jongeren te vergroten

Als jongeren veerkrachtig zijn, kunnen ze beter omgaan met problemen en negatieve invloeden. Waaronder polarisatie en radicalisering. Als professional wil je daarom de veerkracht van jongeren groter maken, zodat ze zich niet uit het veld laten slaan door moeilijke situaties. En ze hun weg kunnen vinden in de samenleving en zich positief ontwikkelen. Hoe doe je dat samen met de jongeren, de mensen in hun omgeving en partners in het veld?

Veerkracht jongeren vergroten

Paul Mutsaers en Sibel Demir schreven voor Platform JEP eerder al hierover de publicatie Handen ineen voor meer veerkracht bij jongeren. Voor de jeugdprofessionals die snel kennis willen nemen van de belangrijkste inzichten uit deze publicatie, hebben we een korte samenvatting gemaakt.  Om te downloaden en te lezen, om uit te printen en te delen met collega’s.