Nieuw: magazine over verbindend communiceren in coronatijd

Corona vraagt veel van onze samenleving. Wat betekent dit voor overheden? Hoe kunnen zij de verbinding in de samenleving versterken en de polarisatiedruk verminderen? In de zoektocht naar een antwoord op deze vragen brengt de Expertise-unit Sociale Stabiliteit (ESS) een online magazine uit over verbindend communiceren in coronatijd. ‘Luisteren is een fantastisch middel om te depolariseren’.

Magazine Verbindend Communiceren

De verbinding vinden in tijden van grote sociale spanningen en een toenemende weerstand en wantrouwen tegenover de overheid: het is geen eenvoudige opgave waar overheden voor staan. Sinds het begin van de coronacrisis is de ESS daarom een samenwerking gestart met verschillende Rijkspartners, gemeenten en experts om na te denken over een handelingsperspectief om saamhorigheid en weerbaarheid te stimuleren en daarmee sociale stabiliteit te versterken. Het nieuwe magazine over verbindend communiceren, speciaal voor communicatieadviseurs bij de overheid, is een van de resultaten.

U krijgt hierin handvatten aangereikt en inhoudelijke verdieping. Zo gaan Bart Brandsma en Guido Rijnja, de bedenkers van respectievelijk het Denkkader Polarisatie en Dilemmalogica, met elkaar in gesprek over wat verbindend communiceren eigenlijk is. U leest verder welke strategieën er zijn voor verbindend communiceren. Welke impact de coronacrisis in het algemeen en verbindend communiceren in het bijzonder hebben op het vakgebied van de communicatie. En aan welke termijn we moeten denken als we het hebben over de coronacrisis. Ook geven we u voorbeelden vanuit de praktijk in Delft en Etten-Leur.

Nieuwsgierig? Blader door het nieuwe magazine Sociale stabiliteit