Organisaties met praktijkvoorbeelden

Dit is een overzicht van organisaties, vereningingen en stichtingen die werken aan goede voorbeelden. Dit kunnen hulpmiddelen zijn, maar ook situaties waarin op inspirerende wijze is gehandeld.

Gemeente Amsterdam

Amsterdam heeft te maken met verschillende gemeenschappen en de issues. Er komen uitdagingen naar voren op veel niveaus, waardoor het goede sparringspartner is. Ga naar de website van de gemeente Amsterdam.

Movisie

Movisie is het landelijke kennisinstituut en adviesbureau voor kennis, adviezen en oplossingen bij de aanpak van vraagstukken op het terrein van welzijn, sociale zorg en sociale veiligheid. Ga naar de website van Movisie.

Het Verwey-Jonker Instituut

Het Verwey-Jonker Instituut doet wetenschappelijk en onafhankelijk onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. Resultaten zijn oplossingsgericht, zodat de opdrachtgevers verder kunnen. Ga naar de website van het Verwey-Jonker Instituut.

Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN)

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) bemant een hulplijn voor ouders die zich zorgen maken over hun radicaliserende kinderen. Vertrouwenspersonen van de hulplijn adviseren en ondersteunen in vertrouwelijkheid ouders en familieleden van deze kinderen.