Het verhaal van André (17)

Ik kom uit het zuiden van het land, woon daar samen met mijn ouders en mijn zus. Volgens mijn zus was ik altijd een heel vriendelijk jongetje. Ik had best veel voor anderen over, maar ik stopte nooit met praten, ik was altijd aan het woord, ook als we bij familie waren en zo. Mijn zus kwam er nooit tussen, wat ze best wel vervelend vond.

Ik had nooit echt veel vriendjes, ging ook bijna nooit naar kinderfeestjes. Op de basisschool moest ik veel op de gang staan omdat ik me niet goed kon concentreren en overal tussendoor kletste.

Na de aanslagen op elf september 2001, dit was rond mijn negende jaar, ontdekte ik dat de islam een heel gevaarlijke godsdienst was, en ik ging van alles opzoeken over de Koran, terrorisme, aanslagen, enzovoort. Als kind zocht ik ook altijd al van alles op. Ik vond het sinds toen een heel onmenselijke godsdienst, die bijvoorbeeld zegt dat je ongelovigen moet vermoorden, haat predikt en vrouwen moet besnijden.

Ontwikkeling

Sinds mijn veertiende ben ik steeds extremer geworden in mijn haat tegen allochtonen. Ik kreeg een vriendengroepje dat heel erg tegen buitenlanders was. Wij vinden dat alle allochtonen het land uit moeten. Via Msn en Hyves zocht ik contact met allerlei extreemrechtse groepen. Mijn vrienden en ik gaven elkaar de Hitlergroet en gebruikten allerlei nazistische codes. Ik had steeds vaker politieke discussies met mijn zus. Zij is echt een linkse extremist en daar kan ik me niet in vinden. Zelf ben ik rechts-radicaal en nationaal-socialist. Dat streepje tussen nationaal en socialist is erg belangrijk, want met het nationaalsocialisme zonder streepje wil ik niks te maken hebben. Himmler en Hitler zijn niet langer mijn grote helden. Die twee waren grote criminelen. Dat met de joden hadden ze nooit moeten doen, maar verder hadden ze wel hele goede plannen voor het volk! Met nog twee vrienden heb ik zelf een partij opgericht: de Partij voor Nederland. Mijn ouders waren het hier echt niet mee eens en verboden ons in huis samen te komen, maar dat hielp natuurlijk niets, want dan deden we het gewoon ergens anders.

Tussenkomst

Een tijdje terug gaf ik een spreekbeurt op school over de islam. Mijn ouders waren het er niet mee eens, dat maakte me alleen maar bozer. Ik mag toch wel voor mijn eigen mening uitkomen?! Ik heb gewoon die spreekbeurt gehouden en begon met “Medelandgenoten” en eindigde met "Alle moslims het land uit!" Dat hele verhaal is in het geniep door twee allochtone klasgenoten gefilmd en op YouTube gezet. Mijn ouders werden ’s avonds natuurlijk door mijn leraar gebeld. Ik werd door de school gestraft, en ook de twee leerlingen die hadden gefilmd. Vond dit zo oneerlijk! Mijn ouders zeiden dat ik het kon verwachten en dat ik rekening moet houden met anderen. De volgende dag op school werd ik in elkaar geslagen door twee Turkse leerlingen. Ik was hier wel van geschrokken en ging me juist nog meer afzonderen. Mijn ouders waren erg ongerust en schakelden familieleden in die mij om moesten praten. Ze hebben toen eindeloos met mij gepraat en voor de gevolgen gewaarschuwd.

Afloop

Ik ben nog geen lid van de NVU, dat mag niet van mijn ouders. Als het aan mij ligt word ik eerst lid van de Germaanse Jeugd Nederland, en op mijn achttiende van de partij zelf. Ik zou wel graag naar vergaderingen en demonstraties gaan, maar dat mag ook niet en ik heb ook geen geld voor vervoer. Maar ik volg wel altijd alles wat ze doen via internet. Ik vind die demo’s heel belangrijk. Dat is de beste manier om het volk te benaderen, want het gaat puur om de wensen van het volk. Ik zou niet aan gewelddadige acties meedoen zoals het plegen van aanslagen op moskeeën. Daar ligt voor mij de grens, want dat is tegen de wet en de wet is door het volk bepaald, die moet je uiteraard altijd respecteren. Als ik gearresteerd zou worden, dan krijg ik een aantekening, en dat heeft gevolgen voor je toekomst, wat je ook gaat doen. Leraar worden kan ik dan wel vergeten. Als ik klaar ben met school wil ik namelijk leraar geschiedenis worden, want geschiedenis is mijn grote passie. Willem van Oranje is misschien wel mijn grootste held, want die heeft eigenlijk de grondslag voor het Nederlandse volk gelegd.