Coronaprotocollen gebedshuizen

Vanwege de coronacrisis hebben kerken, moskeeën en andere gebedsruimten hun deuren grotendeels gesloten. Nu de maatregelen langzaam worden opgeheven komt er weer ruimte voor het houden van erediensten. Als de situatie het toelaat mogen per 1 juli gebedshuizen open voor 100 bezoekers. Uit onze contacten blijkt dat er vraag is hoe hiermee om te gaan. Daarom hebben we onderstaand overzicht opgesteld met protocollen.

handen wassen

Islamitische gemeenschap

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) heeft een handleiding uitgegeven waarbij moskeebestuurders handvaten krijgen bij het openstellen van moskeeën. Hierbij zijn ook checklists opgenomen met betrekking tot het schoonmaken en het materiaal wat ingekocht moet worden. Dit protocol is gecontroleerd op de actuele maatregelen. Deze handleiding vindt u hier.

Enkele moskeekoepels uit de Randstad hebben een eigen protocol uitgegeven. Dit protocol is terug te vinden op de website van de moskeekoepel SIORH (Samenwerkingsverband Islamitische Organisaties Regio Haaglanden). SIORH heeft op 16 juni bekend gemaakt dat de moskeeën aangesloten bij deze koepel ook na 1 juli gesloten blijven. Dit heeft onder andere te maken met de corona-uitbraak bij een moskee in Den Haag.

Christelijke gemeenschap

• Protestantse kerk

• Rooms-Katholieke kerk

• Oud-Katholieke kerk

Vragen of meer informatie?
Heeft u vragen over dit bericht of wilt u meer informatie?  Neemt u dan contact met ons op via ess@minszw.nl. Of bel naar 070-333 45 55. Onze adviseurs staan u graag te woord.