Discriminatie, praat erover met de klas

Discriminatie is een onderwerp dat tegenwoordig volop in de belangstelling staat. Het roept veel vragen op, ook bij leerlingen. Hoe maak je als docent dit onderwerp bespreekbaar? De campagne ‘Discriminatie, praat erover met de klas’ helpt docenten hierbij. 

Op de website zijn tools te vinden die passen bij de belevingswereld van jongeren tussen de 10 en 16 jaar. De toolbox van de campagne ‘Discriminatie, praat erover met de klas’ bevat 5 tool’s die weinig of niets kosten, waaronder een training, kaartenspel en online game. Met behulp van de tools kun je het gesprek met je leerlingen aangaan. Ze helpen om na te denken over vooroordelen en hier samen bij stil te staan.

Bekijk het platform ‘Discriminiatie, praat erover met de klas’ op www.zeteenstreepdoordiscriminatie.nl/indeklas.