Interactieve infographic biedt inzicht in triggerfactoren

Stel, een jongere in uw omgeving verliest haar baan; een jongere verbreekt plots de banden met zijn ouders. Wat hebben deze gebeurtenissen met radicalisering te maken? En wat kan uw rol zijn om deze gebeurtenissen te duiden en erop te reageren? De interactieve infographic biedt inzicht in het effect van dit soort gebeurtenissen in het radicaliseringsproces, en de rol van de professional in het voorkomen of tegengaan bij mogelijke radicalisering.

Triggerfactoren zijn concrete gebeurtenissen die een radicaliseringsproces in gang kunnen zetten of versnellen, zoals de dood van een naaste of het verbreken van sociale verbindingen. De infographic is te vinden op de pagina ‘triggerfactoren’.

De infographic is specifiek gericht op verschillende beroepsgroepen: politie, onderwijs, jongerenwerk en hulpverlening.

Daarnaast is de brochure ‘Triggerfactoren in het Radicaliseringsproces – in het kort’ gepubliceerd, die achtergrondinformatie biedt bij de infographic. Zowel de brochure als de infographic zijn gemaakt op basis van het onderzoek Triggerfactoren in het Radicaliseringsproces en bijdragen van praktijkdeskundigen.